Kategória


A málna levelet felhasználhatod egy finom teához, ezt a növényt évszázadok óta használják gyógyításra, amellett, hogy csillapítja a görcsöket, kiváló emésztési zavarok kezelésére, és a meghűléses betegségek ellen is alkalmazható. A málnalevél ferulic savat tartalmaz, ami jótékony hatással van a méhizomzatra. Egy csésze teához forráz le egy kanál szárított málnalevelet, és takard le 10 percre. A megfelelő hatás elérése érdekében fogyassz belőle napi 2-3 csészével.

Az ősi tibeti orvoslás többek között málnalevél alkalmazását javasolta idegbetegségek, valamint súlyos és makacs fertőzések gyógyítására. A málnalevélteát elsősorban emésztőrendszeri panaszok, különösen hasmenés és gyomorfájás ellen fogyasztják.GYÓGYÍTÓ HATÁS: A málnalevélből készült forrázat csersavban gazdag, érösszehúzó, vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságú. A levél emellett tartalmaz A- és C-vitamint, valamint ásványi anyagokat, ezen belül káliumot, foszfort és kalciumot.

Főbb hatóanyagai: Flavonoidokat,szerves savakat, C-vitamint és cseranyagot tartalmaznak

Az Egészségügyi Továbbképző Intézet fitoterapeuta tanára, Kökény Mária szerepelteti a terheseknek adható teák listáján. (Kökény Mária Juglandis 1)

Figyelmeztetések: Mellékhatásai nem ismertek.