Kategória


Cseresznyefa ( Ceranus ovium ) Rózsafélék ( Rosaceae ). Általánosan ismert fa.
Lehetséges, hogy eredeti hazája Kis- Ázsia: onnan azonban  már régen behozták Európába és ma már úgyszólván minden hegyvidéken vadon terem. Hazánkban az 1000 méternél magasabb hegyekre  is fölmegy. Gyümölcse kicsiny és többnyire fekete. Kertben színre, ízre és nagyságra nézve számos különböző fajtát termesztenek. Ilyen a ropogós, puha, szíves cseresznye stb.Használata: A cseresznye fának fekete gyümölcse vértisztító, hastisztító, vesekövet rontó hatással bír. Az aszalt cseresznye hasszorulást idéz elő. Hasmenés ellen ajánlatos. A fekete cseresznye levét mellbetegeknek ajánlhatjuk. A cseresznye fából kiforrt enyv vagy macskaméz borban főzve hurutot gyógyít.  Általában vese és epekő ellen sikerrel használható.

Ha a cseresznyét június havának első felében leszeded és magostól összetöröd, barackvirágot közébe keversz, harmadnapig pácolod, azután égett bor módra kiégeted és 2-3 hétig éhgyomorra iszol belőle 1-1 pohárkával, nemcsak a vastag fövenyt, hanem a gyenge követ is megemészti.

nagyi szerint:

Kedves Eleonóra! Nézze meg a Ragadós galaj címszónál lévő web-lapot. Üdv:nagyi

Eleonóra szerint:

Érdeklődöm, hogy ezen fából van e tea melyet meg lehet vásárolni, ha igen akkor tudna honlapot ajánlani?

Köszönettel:
Eleonóra

nagyi szerint:

Kedves Tibor!
Több helyen is keresgéltem. Megközelítőleg ezt találtam.
Talán segítettem vele.
Minden jót kivánok
nagyi

http://www.gyumolcsfa-faiskola.hu/?oldal=2&kat=6&termek=64

fehér tibor szerint:

Szép napot!Arra lennék kiváncsi hol tudnék fekete cseresznye fára,esetleg konténeres kis fára szert tenni?Ha van ötlete,kérem értesitsen.
köszönettel:Fehér Tibor