Kategória


Sokakat nem nagyon lehet meggyőzni, nem esznek zöld színű zöldségeket, brokkolit, káposztát, kelbimbót.

 

Itt az ideje felhagyni ezzel a gyerekes tiltakozással, és fogyasztani ezekből a zöldségekből is: ezek ugyanis csökkentik a külön­böző rákos betegségek kialakulásának kockázatát.

jo-zoldseg-a-zold-zoldseg

 

A brokkoli és a karfiol, amennyiben hetente legalább egy alkalommal kerül a tányérra, szintén hozzájárul ahhoz, hogy a rákos sejtek ne szapo­rodjanak el szervezetünkben. Aki hetente több al­kalommal fogyaszt a keresztesvirágú zöldsé­gekből – brokkoli, karfiol, bimbóskel, káposzta, vízitorma -, az ötödével csökkenti a száj-, az emlőrák, negyedével pedig a nyelőcsőrák kialaku­lásának kockázatát.

A kutatók szerint a szájüregben kialakult rákos betegségek harmadáért a rossz, helytelen táplálko­zás okolható. A keresztesvirágúak azonban képe­sek megölni a rákos sejteket, és a kutatók már dol­goznak azon, hogy jótékony összetevőiket a rák gyógyításában, gyógyszerként is alkalmazzák.
A szájüregi rákbetegségek okozója az esetek egyharmadában az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás. Folyama­tosan emelkedik a torok-, a száj- és gégerákosok száma.

 

Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend­del, sok zöldséggel és gyümölccsel sokat tehetünk az egészségért.

Forrás: Kisalföld-napraforgó melléklet