Kategória


Ha naponta megennél egy szelet érett sárgadinnyét, akkor fedezheted szervezeted napi A-vitamin szükségletét is.–Fontos A vitamin forrás a sárgadinnye! Nagyon egészséges. Ezt jól tudták már az ősi egyiptomiak és ázsiaiak is, akik a sárgadinnyét a gyógyhatásai miatt is szívesen fogyasztották.Mit rejt magában a sárgadinnye? 

–Meglepően sok és magas ásványi anyag és nyomelem szinttel rendelkezik, melyek elengedhetetlenek az egészséghez, a szervek helyes működéséhez és az idegi kiegyensúlyozottsághoz. Legmagasabb számban a vas, foszfor, nátrium, kalcium, mangán, kálium, magnézium, réz, kobalt, króm, cink, niacin, riboflavin és más értékes tápanyagok lelhetőek fel benne. Vitaminok terén is igen változatos. Ezek közül a legjelentősebbek az A-, B1-, B2-, C-vitaminok.

Élettani hatások

–Magas víztartalmának köszönhetően vízhajtó hatással bír. Ez jól jön a méregtelenítésnél és a fogyókúránál is, ugyanis kalória tartalma igen alacsony. Kúra szerűen is lehet fogyasztani a gyümölcsöt, vagy csak önmagában a levét. Béltisztító és bélnyugtató hatással is bír. Kiűzi a salakanyagokat és helyre állítja az emésztőrendszert is.  Bármilyen gyulladásos megbetegedésre gyógyír, láz esetén pedig csökkenti a testhőmérsékletet, frissítő hatással bír. Bőr betegségek, megfázás, vagy influenzás megbetegedések esetén is kiemelten ajánlott, mert növeli a szervezet védekezőképességét. Magas magnézium tartalmának köszönhetően, ideg nyugtató hatása is van. Oldja a stresszt és elősegíti a harmonikus közérzetet.